Åtta personer står framför en vägg och tittar in i kameran

HIFAB säljer fastighet till Atos Medical AB för 76 miljoner

Den 29 november 2021 fick Atos Medical AB tillträde till anläggningen, Stjärneborg 1, samt grannfastigheten, Stjärneborg 2, som man nyligen köpt av Hörby kommuns Industrifastighets AB (HIFAB). 

Köpet med ett totalvärde av 76 miljoner kronor omfattar den fastighet, Stjärneborg 1, där Atos i dag bedriver sin verksamhet (som man tidigare hyrt av HIFAB) men också grannfastigheten, Stjärneborg 2, och delar av kringliggande fastigheter som tills nu ägts av Hörby kommun. Den totala markarealen uppgår till 59 000 kvm.

– Detta är en stor fastighetsaffär för HIFAB och dess ägare Hörby kommun. Med det ökande låneutrymmet för kommunen kan välfärdsinvesteringar komma i gång, säger Stefan Borg, styrelseordförande för HIFAB.

– Det är väldigt positivt för Hörby kommun att Atos Medical AB fortsätter att satsa på sin verksamhet i Hörby. Fastighetsaffären har genomförts på ett smidigt sätt och Foyen advokatfirma KB i Malmö har bistått HIFAB med denna fastighetsaffär, säger Eva Hellman Persson, vd HIFAB.

– Stort tack till alla involverade och vi önskar Atos Medical AB lycka till med sin framtida verksamhet, säger Eva Hellman Persson, vd för HIFAB och Stefan Borg, styrelseordförande i HIFAB.

Om Atos Medical
Atos Medical utvecklar och säljer medicintekniska produkter i över 90 länder. Vår passion är att göra livet enklare för människor som lever med ett halsstoma.

Sedan vi grundades 1986, har vi stärkt vår ställning inom halsstomavård och idag omfattas vår verksamhet av innovativa produkter inom laryngektomi och trakeostomi för att hjälpa människor att kunna andas, tala och leva gott.

Vi vill skapa den bästa upplevelsen för våra kunder, vilket innebär förstaklassig produktutveckling som grundar sig på klinisk forskning, nära kundkontakt och utbildning av både vårdpersonal och patienter till en integrerad del av vår verksamhet.

Vi är en global organisation med svenska rötter och cirka 1200 anställda.

Källa: Atos Medical AB

På fotot från vänster:

  • Egil Mølsted Madsen, Chief Financial Officer Atos
  • Irene Nyqvist, kommundirektör Hörby
  • Lars-Göran Ritmer, 1 v. ordf. Kommunstyrelsen Hörby
  • Britt Meelby Jensen, CEO Atos
  • Cecilia Bladh in Zito, ordf. Kommunstyrelsen Hörby
  • Stefan Borg, ordf. HIFAB
  • Eva Hellman-Persson, VD HIFAB
  • Martin Richardson, Senior Vice President, Operations & Quality Atos