Ny VD i Hörby kommuns Industrifastighets AB

Styrelsen för Hörby kommuns Industrifastighets AB (Hifab) har beslutat tillsätta Eva Hellman Persson som VD för Hifab fr.o.m. den 1 januari 2019. Hon efterträder Lars Lagö som lämnar rollen som VD vid årsskiftet. Eva kommer närmast från Samhällsbyggnadsförvaltningen i Hörby kommun där hon innehaft tjänsten Fastighetsekonom i tre år. Hon har tidigare haft ledande befattningar i det privata näringslivet såsom ONROX, Manpower och Höörs Plåt. Eva har tidigare förvaltat egna hyresfastigheter.

Jag heter Eva Hellman Persson, 49 år, är gift och har två barn, bor i Hörby sedan 20 år. Den 1 januari har jag fått förtroendet att ta över rollen som VD för Hifab och det ska bli spännande.

Först och främst vill jag tacka Lars Lagö för ett mycket fint samarbete, han har lärt mig mycket under dessa år. Lars är professionell, kompetent, lättsam och rolig. Lars har alltid hittat en lösning på de uppdrag som kan vara lite utmanande att lösa. Dessutom har vi samsyn kring hur ett bolag ska drivas och förvaltas. Önskar Lars stort lycka till med sitt nya liv som pensionär.

Det är mycket som händer under hösten, bolaget ska drivas via inhyrd personal från Hörbybostäder AB som fr. o. m. den 1 januari blir vår nya leverantör. Vi kommer att flytta till Stationshuset, Vallgatan 6. Där vi kommer att sitta samlade tillsammans med Hörbybostäder AB. Vi kommer att tillämpa samma besökstider som Hörbybostäder mån-fre kl 9-11.

Vi kommer att rusta upp de av våra fastigheter som har renoveringsbehov, vilket även innefattar försköningsåtgärder för att öka trivseln hos våra lokalhyresgäster. Målsättningen är att våra lokalhyresgäster ska få en trivsam miljö att verka i. En underhållsplan är under framtagande.

Sist men inte minst kommer jag hålla löpande dialog med näringslivskontoret för att kunna erbjuda lokaler till de näringsidkare som söker. Målsättningen med detta är att öka företagandet i Hörby, som i sin tur förhoppningsvis leder till fler arbetstillfällen. Jag kommer också vara ute i fält emellanåt för att se hur våra kommersiella fastigheter utvecklas.

Eva Hellman Persson

Kontakta oss